ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΞΕΝΑΓΟΥ-ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

"Οι ξεναγοί στην κρίση κάνουν να δουλεύει η κρίση και να χτυπά η καρδιά".

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού (21 Φεβρουαρίου), οι ξεναγοί της Αθήνας καλούν και φέτος όσους θέλουν να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο, σε ένα κυνήγι μικρών και μεγάλων θησαυρών στην καρδιά της Αθήνας. Διοργανώνουν υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων ένα παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους που προτιμούν να εστιάζουν στα όμορφα πράγματα. Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν ας έλθουν την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στο μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου του Δήμου Αθηναίων στο πάρκο Ελευθερίας, όπου θα γίνεται η εγγραφή των συμμετεχόντων από τις 10 ως τις 12 το πρωί.

Με την εγγραφή τους οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν έναν κατάλογο με τα μουσεία και τα μνημεία που συμμετέχουν, όπου θα αναγράφεται και ένα συγκεκριμένο αντικείμενο του μουσείου ή ένα μνημείο, το οποίο και θα πρέπει να ανακαλύψουν. Στους αντίστοιχους χώρους θα υπάρχουν ξεναγοί, οι οποίοι και θα κάνουν μια παρουσίαση του αντικειμένου. Μέσα από την ξενάγηση αυτή, οι συμμετέχοντες θα εντοπίζουν την απάντηση σε ένα ερωτηματολόγιο που θα τους έχει δοθεί στην εκκίνηση. Θα πρέπει, δηλαδή, οι συμμετέχοντες να πάνε στα μουσεία, να εντοπίσουν το έκθεμα και τον ξεναγό, και να λάβουν την απάντηση. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και έχουν συγκεντρωθεί οι απαντήσεις, θα τις παραδίδουν στο τελευταίο μουσείο, σε έναν ξεναγό που θα είναι εκεί γι αυτό το σκοπό. Εκεί θα μας περιμένει και ο δημιουργός, μεταξύ άλλων, και του "Δρομέα" Κ. Βαρώτσος, έτοιμος να μιλήσει μαζί μας για τα έργα του.

Πρόκειται για ένα διαφορετικό κυνήγι, όπου η συμμετοχή ανταμείβεται. Όλοι όσοι ολοκληρώνουν την αποστολή, θα κερδίζουν δωρεάν ξεναγήσεις από τους συναδέλφους μας, οι οποίες θα προσφερθούν την επόμενη Κυριακή, 3 Μαρτίου. Τα  μουσεία και τα μνημεία που συμμετέχουν είναι: α) Μουσείο Ελευθέριος Βενιζέλος Δήμου Αθηναίων β) «Δρομέας», προαύλιος χώρος Εθνικής Πινακοθήκης γ) σταθμός Μετρό Ευαγγελισμός δ) Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ε) Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στ) Κτήριο Πινακοθήκης Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα (Μουσείο Μπενάκη). Το Σωματείο μας ελπίζει να αγκαλιάσουν όλοι την προσπάθεια μας αυτή, για να γνωρίσουν περισσότεροι Αθηναίοι την ομορφιά και την σπουδαιότητα των μουσείων της Αθήνας, να γνωρίσουν μια Αθήνα που δε μας πληγώνει, αλλά μας κάνει καλύτερους πολίτες. Ευχή  μας είναι να γίνει το Κυνήγι Θησαυρού μόνιμος θεσμός και κάθε χρόνο να παρουσιάζουμε διαφορετικά μουσεία και μνημεία της πόλης μας.

 

Aναζήτηση Ξεναγού Aναζήτηση Ξεναγού
Copyright 2013 Association of Licensed Tourist Guides