ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση, με πρόσχημα τις πιέσεις της ΤΡΟΪΚΑ και το μνημόνιο αλλάζει τον νόμο για  την υποχρεωτική εκπαίδευση  του επαγγέλματος του ξεναγού. Με νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Τουρισμού δημιουργούνται ταχύρρυθμα τμήματα 2μηνης (!) κατάρτισης εκτός Σχολών Ξεναγών, έναντι των 2,5 χρόνων σπουδών μας, για πτυχιούχους άλλων ειδικοτήτωναπό όλες τις χώρες του κόσμου. Μετά την παρακολούθηση των σεμιναρίων χωρίς εξετάσεις επάρκειας και χωρίς να είναι προϋπόθεση η γνώση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας, οι ενδιαφερόμενοι αποκτούν ίσα επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους των Σχολών Ξεναγών.

Αυτό σημαίνει ουσιαστικά κατάργηση και απαξίωση των Σχολών Ξεναγών (των καλύτερων επαγγελματικών σχολών που διαθέτει η Ελλάδα σήμερα) αλλά και του επαγγέλματός μας που θα γίνει πάρεργο για τους άνεργους πτυχιούχουςαπό όλον τον κόσμο,δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερες στρατιές ανέργων.

Έτσι θα αναβαθμίσει η Ελλάδα τις σπουδές στον τουρισμό και τον ίδιο τον τουρισμό;

Ζητάμε άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και έναρξη διαλόγου με τον Υπουργό Τουρισμού.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 06/11 στις 11.00 π.μ. στο Υπουργείο Τουρισμού και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 07/11.

 

--

Αρ. Πρωτ. 14482
Αθήνα, 02/11/2012

 

 

 

Aναζήτηση Ξεναγού Aναζήτηση Ξεναγού
Copyright 2013 Association of Licensed Tourist Guides