Δελτίου Τύπου - 23 Νοεμβρίου 2012

Αρ. Πρωτ. 14509
Αθήνα, 23.11.2012

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αλλαγή του νόμου περί ξεναγών το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών θα προσφέρει δωρεάν ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Ώρα προσέλευσης από 11:00 μέχρι 13:00 μ.μ. Τόπος συνάντησης δίπλα στα εκδοτήρια του χώρου της Ακρόπολης.

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης είναι δωρεάν.

Η κυβέρνηση, με πρόσχημα τις πιέσεις της ΤΡΟΪΚΑ και το μνημόνιο άλλαξε  τον νόμο για  την υποχρεωτική εκπαίδευση  του επαγγέλματος του ξεναγού. Με το νέο νόμο του Υπουργείου Τουρισμού δημιουργούνται ταχύρρυθμα τμήματα 2μηνης(!) κατάρτισης εκτός Σχολών Ξεναγών, έναντι των 2,5 χρόνων σπουδών μας, για πτυχιούχους άλλων ειδικοτήτων από όλες τις χώρες της Ε.Ε. Μετά την παρακολούθηση των σεμιναρίων χωρίς εξετάσεις επάρκειας και χωρίς να είναι προϋπόθεση η γνώση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας, οι ενδιαφερόμενοι αποκτούν ίσα επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους των Σχολών Ξεναγών.

Αυτό σημαίνει ουσιαστικά κατάργηση και απαξίωση των Σχολών Ξεναγών (των καλύτερων επαγγελματικών σχολών που διαθέτει η Ελλάδα σήμερα) αλλά και του επαγγέλματός μας που θα γίνει πάρεργο για τους άνεργους πτυχιούχουςαπό όλη την Ε.Ε, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερες στρατιές ανέργων.

Έτσι θα αναβαθμίσει η Ελλάδα τις σπουδές στον τουρισμό και τον ίδιο τον τουρισμό;

Ζητάμε έναρξη διαλόγου με την Υπουργό Τουρισμού και άμεση αλλαγή του νόμου.

 

 

 

Aναζήτηση Ξεναγού Aναζήτηση Ξεναγού
Copyright 2013 Association of Licensed Tourist Guides