32ο ΕΤΗΣΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών

4-5-6 Φεβρουαρίου 2014, Ξενοδοχείο Αμαλία, Σύνταγμα

Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών διοργανώνει το 32ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο στις 4, 5 και 6 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Αμαλία στο Σύνταγμα. 

Θέμα του 32ου Επιμορφωτικού Σεμιναρίου αποτελεί η Μυθολογία. Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου θα διερευνηθεί ο πολύσημος όρος "μύθος" ως αυθύπαρκτη ουσία της ανθρώπινης διανόησης και συνάμα ως μέσο ερμηνείας κοινωνικών και πολιτισμικών φαινομένων. Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο μελέτης θα αποτελέσει τόσο η μυθολογική παράδοση, ειδωμένη ως γνωστικό αντικείμενο με ποικίλες παραλλαγές και ερμηνευτικές προσεγγίσεις, όσο και η αφήγηση των μύθων, μέσα από την πραγμάτευση των αφηγηματικών τεχνικών που μπορούν να κάνουν την παρουσίαση ενός μύθου πιο ελκυστικού στο κοινό. Στόχος του Σεμιναρίου είναι να προσεγγιστεί η μυθολογία μέσω διαφορετικών οπτικών γωνιών και επιστημονικών πεδίων.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και επιστήμονες που θα τιμήσουν και φέτος με την παρουσία τους το Σεμινάριο μας, ενώ κεντρικός ομιλητής του Σεμιναρίου φέτος θα είναι ο Πέδρο Ολάγια. 

Afisa2

 

 

Aναζήτηση Ξεναγού Aναζήτηση Ξεναγού
Copyright 2013 Association of Licensed Tourist Guides