Σελίδες ξεναγών / KONTOGEORGOPOULOU CHRYSSA, Dr.
Δείτε το προφίλ του ξεναγού στα: Γαλλικά Ελληνικά
KONTOGEORGOPOULOU CHRYSSA, Dr.
Γλώσσες: Γαλλικά, Ελληνικά
Περιοχή διαμονής: Αθήνα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι πτυχιούχος - με δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών στις βυζαντινές σπουδές (master 's) -  και διδάκτωρ ( PhD) του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (βαθμός άριστα παμψηφεί). Θέμα του διδακτορικού μου ήταν η Βυζαντινή Αττική, χάρη στο οποίο ανέπτυξα μια ιδιαίτερη σχέση με την γενέτειρα περιοχή μου, μαθαίνοντας και ανακαλύπτοντας συνεχώς νέους τόπους.

Έχω εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές, οι δύο με επιδότηση του Ιδρύματος Ιω. Φ Κωστοπούλου, ενώ η τέταρτη (Λύπη ένα Φτερό, Μάρτιος 2021), υποστηρίχθηκε από τον ίδιο τον εκδοτικό οίκο 24 γράμματα. Επιπλέον, έχω μεταφράσει έργα από τα γαλλικά (Ο διάβολος στο κορμί, Εκδ. Ροές και άλλα), ενώ το διδακτορικό μου εκδόθηκε με τον τίτλο Η Βυζανιτνή Αττική, από τις επιστημονικές εκδόσεις ΣΙΑΤΡΑΣ, το 2016. Τέλος, έκανα εκπομπές πολιτισμού στην Ελληνική ραδιοφωνία, παρουσιάζοντας μνημεία και τόπους ανά την Ελλάδα.

Η εκπαίδευσή μου στο επάγγελμα του ξεναγού, το οποίο και υπεραγαπώ, δε συνίσταται μόνο στο δίμηνο σεμινάριο στο ΕΚΠΑ από το οποίο αποφοίτησα το 2014, αλλά και στη συνολική μου σχέση, ειδικά με την περιοχή της Αττικής: περίπατοι, πεζοπορίες, αφηγήματα και επιστημονικές πηγές καλλιέργησαν αυτή τη μοναδική σχέση αγάπης που με ώθησαν στο να δημιουργήσω και ξεναγικά προγράμματα σε τόπους εκτός της πεπατημένης.

Η ιδιότητά μου ως Ποιήτριας, με έκαναν να προσπαθώ, μέσα από ιδιαίτερες ξεναγήσεις, ν' αναζητώ πάντα την ποιητική  σχέση του τοπίου με τα μνημεία, τη βλάστηση και τον ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο, και να αναδεικνύω το άρωμα και την «παθολογία» του τοπίου.

Στα χρόνια που ασκώ το επάγγελμα, είχα την ευλογία διεθνών διακρίσεων, όπως το 2016, όταν, ο εθνικός αερομεταφορέας της Ισπανίας βράβευσε το περιηγητικό μου πρόγραμμα «του Υμηττού το μέλι», στη βυζαντινή μονή Καισαριανής, το οποίο και περιγράφω στην ενότητα των προτεινομένων περιηγήσεων.

Ξεναγώ ατομικά και ομαδικά, στην Αττική και ανά την Ελλάδα, ενώ έχω συνεργαστεί με Πρεσβείες, αποστολές, Συνέδρους. Εταιρείες και ειδικούς επιστήμονες από την Ελλάδα και τις γαλλόφωνες χώρες.

Στην ενότητα των προτεινόμενων ξεναγήσεων, προτείνω μια σειρά πρωτότυπων και λιγότερο γνωστών ξεναγήσεων, πέραν των εμβληματικών, όπως αυτή της Ακρόπολης και του μουσείου της, του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του Ολυμπιείου, της Αρχαίας Αγοράς ή του Κεραμεικού.

Είναι χαρά μου να ξεναγώ και τους συμπατριώτες μου στη μεγάλη ελληνική γλώσσα, μέσα από αυτό το υπέροχο επάγγελμα-λειτούργημα, το οποίο, τελικά, αποτελεί «πρεσβεία», με την αρχετυπική έννοια του όρου-τα δώρα που έκαναν στους ξένους που θεωρούνταν ούτως ή άλλως ιεροί -. Και με τον τρόπο αυτό, να διαπιστώνω συνεχώς, πόσο το ξεναγείν αποτελεί την πιο εξωτερική έκφραση της επιστήμης της Αρχαιολογίας, την οποία εις βάθος υπηρετώ και θα υπηρετώ πάντα.

Φωτογραφίες (κάντε κλικ για μεγέθυνση)
Στοιχεία επικοινωνίας
0030 6947473511
Επίσημη ταυτότητα ξεναγού
όλοι οι διπλωματούχοι ξεναγοί φέρουν την επίσημη ταυτότητα του Υπουργείου Τουρισμού
Επικοινωνήστε με τον ξεναγό
Copyright 2013 Association of Licensed Tourist Guides