Σελίδες ξεναγών / PAPAROUPAS THANASIS
Δείτε το προφίλ του ξεναγού στα: Αγγλικά Γαλλικά Ελληνικά
PAPAROUPAS THANASIS
Γλώσσες: Γαλλικά, Αγγλικά
Περιοχή διαμονής: Αθήνα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Από μικρός λάτρευα τα ταξίδια, αφού μου έδιναν την ευκαιρία να εξερευνήσω νέους τόπους και να γνωρίσω τις ιστορίες και τους ανθρώπους τους. Ολοκληρώνοντας το 2011 τις προπτυχιακές μου σπουδές στο τμήμα «Ιστορίας και Αρχαιολογίας» του ΕΚΠΑ αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου στο εξωτερικό. Για δύο χρόνια, στην αρχή ως φοιτητής Erasmus στο Πανεπιστήμιο Paris X-Nanterre (Αρχαία Ιστορία) και στη συνέχεια ως μεταπτυχιακός φοιτητής στην EHESS (Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales) έζησα στο Παρίσι, όπου και μελέτησα Σύγχρονη Ιστορία. Το 2014 πήρα την άδεια ξεναγού στην ελληνική και γαλλική επικράτεια και έκτοτε ταξιδεύω σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα έχω ασχοληθεί ενεργά κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων, αλλά και μετέπειτα, με προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών/ εφήβων σε κατασκηνώσεις και σχολικές εκδρομές.

Από τον τόπο γέννησης του Μ. Αλεξάνδρου στην Πέλλα μέχρι τα Μινωικά Ανάκτορα της Κρήτης, από τα κυκλαδικά ειδώλια μέχρι την γοητευτική καστροπολιτεία του Μυστρά, από τον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου Θήρας μέχρι τα μοναστήρια των επιβλητικών Μετέωρων και από τους επικούς θησαυρούς των Μυκηνών μέχρι τον ιστορικό βράχο της Ακρόπολης, στόχος μου είναι να μεταδώσω το πάθος μου για την ιστορία, την παράδοση και τις ομορφιές αυτού του τόπου σε κάθε επισκέπτη.

Ο ξεναγός αποτελεί τον πρεσβευτή της χώρας στο εξωτερικό, αυτός που όλοι θα θυμούνται όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους και θα μοιραστούν τις εμπειρίες και τις ιστορίες που άκουσαν με τους φίλους τους. Για το λόγο αυτό δε σταματώ ποτέ να ψάχνω, να μαθαίνω και να διαβάζω ό,τι καινούργιο αφορά το επάγγελμά μου. Συμμετέχω ενεργά σε συνέδρια ιστορικού ενδιαφέροντος, ενώ το 2017 δημοσιεύτηκε το βιβλίο μου « Résistance en Grèce Centrale (1941-44): Pouvoir Combattre - Violence: Les origines de la Guerre Civile. Affermissement du pouvoir et violence interne des organisations de Résistance». Στον ελεύθερό μου χρόνο διαβάζω, ασχολούμαι με τις αφηγήσεις, πηγαίνω θέατρο/ κινηματογράφο και ταξιδεύω πολύ για να γνωρίσω νέα μέρη, έθιμα και πολιτισμούς.

 

Αγαπημένες ιστορικές περίοδοι:

Βυζαντινή περίοδος, 19ος - 20ος αιώνας και Παγκόσμιοι Πόλεμοι.

 

Επικοινωνήστε μαζί μου μέσω

Email: tpaparoupas@gmail.com
Viber: 00306942913011
Linkedin: Thanasis Paparoupas

 

Φωτογραφίες (κάντε κλικ για μεγέθυνση)
Στοιχεία επικοινωνίας
Επίσημη ταυτότητα ξεναγού
όλοι οι διπλωματούχοι ξεναγοί φέρουν την επίσημη ταυτότητα του Υπουργείου Τουρισμού
Επικοινωνήστε με τον ξεναγό
Copyright 2013 Association of Licensed Tourist Guides