Σελίδες ξεναγών / TRIANTAFYLLOU GIOULI
Δείτε το προφίλ του ξεναγού στα: Ελληνικά Γαλλικά Αγγλικά Ισπανικά
TRIANTAFYLLOU GIOULI
Γλώσσες: Ελληνικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Γερμανικά
Περιοχή διαμονής: Αθήνα

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1977 και μεγάλωσα στο Βασιλικό της Εύβοιας, απ' όπου είναι η καταγωγή του πατέρα μου. Σπούδασα Ελληνική Φιλολογία με ειδίκευση στην Γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1995-1999), και στη συνέχεια φοίτησα στη Σχολή Ξεναγών της Αθήνας (2000-2002), ενώ στις μεταπτυχιακές σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Paris VIII του Παρισιού ασχολήθηκα με  τη Γλωσσολογία και την κατάκτηση της μητρικής γλώσσας από τα παιδιά. 

Από το 2003 εξασκώ το επάγγελμα του ξεναγού με συνέπεια και αγάπη, ξεναγώντας οργανωμένα γκρουπ και μεμονωμένους επισκέπτες στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά. Οι Μυκήνες, η Επίδαυρος, οι Δελφοί, ο Μυστράς και η Ολυμπία, αλλά και το Ακρωτήρι στην Σαντορίνη, η Δήλος, η Βεργίνα και η Καστοριά είναι κάποιοι από τους χώρους όπου συχνά ξεναγώ, συνοδεύοντας γκρουπ σε προγράμματα περιηγητικού τουρισμού. 

Στην Αθήνα και τις γύρω περιοχές, αναλαμβάνω ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και ιστορικές γειτονιές για παιδιά και μεγάλους. Εκτός από την Ακρόπολη και το Νέο Μουσείο Ακρόπολης, πολύ ενδιαφέρουν παρουσιάζουν οι επισκέψεις στην Αρχαία Αγορά, στον Κεραμεικό, στο Θέατρο του Διονύσου και τον Περίπατο της Ακρόπολης, στη Ρωμαϊκή Αγορά και τη Βιβλιοθήκη του Αδριανού, στην Πλάκα και τα μνημεία της, καθώς και η θεματική ξενάγηση για τη Βυζαντινή Αθήνα, η επίσκεψη του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, το Βυζαντινό Μουσείο, και οι διάφορες περιοδικές εκθέσεις που κάθε χρόνο φιλοξενούν τα μουσεία της πόλης. Αγαπημένες επισκέψεις σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα αποτελούν για εμένα το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας, ο αρχαιολογικός χώρος της Ελευσίνας, η Μονή Δαφνίου, καθώς και η Μεσαιωνική Χαλκίδα και η Αρχαία Ερέτρια.

Φωτογραφίες (κάντε κλικ για μεγέθυνση)
Στοιχεία επικοινωνίας
(+30) 210.2111753 - 6944.159545
Επίσημη ταυτότητα ξεναγού
όλοι οι διπλωματούχοι ξεναγοί φέρουν την επίσημη ταυτότητα του Υπουργείου Τουρισμού
Επικοινωνήστε με τον ξεναγό
Copyright 2013 Association of Licensed Tourist Guides