Το 6ο Φεστιβάλ αφήγησης θα πραγματοποιηθεί από τις 17 ως τις 24 Μαρτίου 2019.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού λαο Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), διοργανώνει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου το 9ο Κυνήγι Θησαυρού, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και προσκαλεί τους Αθηναίους με τις οικογένειές τους, να ανακαλύψουν μουσεία και μνημεία της Αθήνας.
Παρουσίαση των νέων ευρημάτων του μετρό και του τραμ από τους ειδικούς αρχαιολόγους, καθώς και παλαιότερων ανασκαφών και ξενάγηση στο Μουσείο του Πειραιά από τον κο Steinhauer.
Το 37ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Ξεναγών θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στις 14,15 και 16 Φεβρουαρίου 2019 με θέμα: Ο "ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ”, ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ, Σύγχρονη ματιά στην ιστορική Πολιτιστική Διαδρομή. Σε μια εποχή που πολλοί "αρμόδιοι" γύρω μας ανακαλύπτουν τον Πολιτιστικό Τουρισμό σαν κάτι νέο, ερχόμαστε να θυμίσουμε ότι αυτό που στο χώρο του τουρισμού ονομάζεται “Κλασικός Γύρος” αποτέλεσε εδώ και έναν αιώνα περίπου, την ψυχή του τουρισμού της Ελλάδας και φυσικά οι ξεναγοί αποτέλεσαν αναπόσπαστο τμήμα του.
Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 στις 16.00 θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας του Σωματείου μας.
Η 20η Ευρωπαϊκή Συνάντηση της FEG (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σωματείων Ξεναγών) θα διεξαχθεί φέτος στο Ηράκλειο, Κρήτη από 20 ως 25 Νοεμβρίου.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών διοργανώνει το 8ο κατά σειράν Κυνήγι Θησαυρού την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018. Η εκκίνηση-εγγραφή θα γίνεται στην Πλατεία Συντάγματος στο καφέ «ΕΘΝΙΚΟΝ», από τις 10 έως τις 12 το πρωί. Φέτος στο κυνήγι εστιάζουμε στην πιο πρόσφατη ιστορία της Αθήνας και όχι μόνο, που θα εκπλήξει τους περισσότερους απο εμάς!
Το 36ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Ξεναγών θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στις 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου 2018 με θέμα: Ο "ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ” Σύγχρονη ματιά στην ιστορική Πολιτιστική Διαδρομή. Σε μια εποχή που πολλοί "αρμόδιοι" γύρω μας ανακαλύπτουν τον Πολιτιστικό Τουρισμό σαν κάτι νέο, ερχόμαστε να θυμίσουμε ότι αυτό που στο χώρο του τουρισμού ονομάζεται “Κλασικός Γύρος” αποτέλεσε εδώ και έναν αιώνα περίπου, την ψυχή του τουρισμού της Ελλάδας και φυσικά οι ξεναγοί αποτέλεσαν αναπόσπαστο τμήμα του.
Εκδρομή στην Σαλαμίνα την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018
Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 στις 16.00 θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας του Σωματείου μας.
Στα πλαίσια του 35ου Μαραθωνίου, το Υπουργείο Τουρισμού συμμετείχε με ομάδα στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων με το σύνθημα "RUN FOR TOURISM".
Ξενάγηση του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου της Σικυώνας (που είναι κλειστό και θα ανοίξει ειδικά για εμάς) από τον Βασίλειο Παπαθανασίου, αρχαιολόγο της εφορίας Κορινθίας και ειδικό του χώρου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΝΕΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΑΓΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Χάρη στις άοκνες προσπάθειές μας η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά τήρησε την υπόσχεσή της και με σειρά ενεργειών έθεσε σε επαναλειτουργία τη Σχολή Ξεναγών της Αθήνας.
Παρουσίαση της ιστορίας του αστεροσκοπείου στο Λόφο των Νυμφών και ξενάγηση στο Μουσείο Γεωαστροφυσικής, το οποίο περιέχει, ανάμεσα στα άλλα, κι ένα αντίγραφο του μηχανισμου των Αντικυθηρων, το οποίο αναπαριστά με κίνηση τη λειτουργία του μηχανισμού κατά την εποχή του.
Το 4ο Φεστιβάλ αφήγησης θα πραγματοποιηθεί από τις 19 ως τις 26 Μαρτίου 2017.
Ειδική παρουσίαση της καινούριας πτέρυγας του μουσείου της Κορίνθου από την αρχαιολόγο - μουσειολόγο κα Τσιτούρη, υπεύθυνη για το σχεδιασμό της έκθεσης και της καινούριας έκθεσης στο μουσείο των Ισθμίων από τον αρχαιολόγο κο Βασίλη Τασσίνο, υπεύθυνο της επανέκθεσης.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού (21 Φεβρουαρίου), το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), διοργανώνει την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου το 7ο Κυνήγι Θησαυρού, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, με σκοπό να προσκαλέσει τους Αθηναίους με τα παιδιά τους να ανακαλύψουν μουσεία και μνημεία της Αθήνας.
Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών διοργανώνει το 35ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο στις 20,21 και 22 Φεβρουαρίου στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.
Η 19η Ευρωπαϊκή Συνάντηση της FEG (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σωματείων Ξεναγών) θα διεξαχθεί φέτος στο Δουβλίνο από 21 ως 26 Νοεμβρίου.
Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 στις 16.00 θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας του Σωματείου μας.
17ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξεναγών (WFTGA) στο Ιράν
Aναζήτηση Ξεναγού Aναζήτηση Ξεναγού
Copyright 2013 Association of Licensed Tourist Guides